"RESTAURACJA NA PIĘTRZE" RESTAURACJA NA PIĘTRZE "RESTAURACJA NA PIĘTRZE" RESTAURACJA NA PIĘTRZE
  •  

  •                                                                             strona główna       menu       oferta      galeria     kontakt          

 

PRZEKĄSKI NA ZIMNO

  • KORECZKI w trzech smakach - 1,90 ZŁ

  • HUMUS - 9 ZŁ

  • KREWETKI Z GRZANKAMI I POMIDORKAMI -  12ZŁ

  • TARTINKI - małe kanapki - 3,50 zł

  • DESKA WĘDLIN dla 3 osób - 35 zł

  • DESKA SERÓW dla 3 osób - 35 zł

  • ŁOSOSIOWA KULA nadziewana musem chrzanowym i rucolą - 7,50 zł

  • Babeczka z pastą chrzanową i wędzonym łososiem - szt. - 7,50 zł

  • TATAR WOŁOWY z pieczywem  - 25 zł

  • TATAR Z ŁOSOSIA z pieczywem czosnkowym  - 25 zł

  • SCHAB NADZIEWANY szpinakiem, morelą, suszoną śliwką do wyboru- 14 ZŁ

  • Roladki z kurczaka  - 9 zł

  • ROLADA Z KURCZAKA z suszoną śliwką zawinięta w wędzony boczek - 14 zł

  • PIRAMIDKA Z KURCZAKA faszerowana szpinakiem   - 9 zł

  • SZYNKA Z KOMINA nadziewana musem chrzanowym - 7,50 zł

  • SZYNKA ZE SZPARAGAMI  - 9 zł

  • PASZTET  z kolorowym pieprzem i sosem żurawinowym szt. - 8 zł

  • MINI TARTA nadziewana musem z wątróbki z dodatkiem grillowanej śliwki - 6,50 zł

  • ŚLIWKA grillowana w miodzie , nadziewana musem z wątróbki - 9,50 zł

  • KRUCHA BABECZKA z wędzonym łososiem i musem chrzanowym - 6,50 zl

  • KARKÓWKA Z SOSEM CHRZANOWYM - 9,50 ZŁ

  • MINI BURGER WEGETARIAŃSKI- 11 ZŁ

 

 

PRZEKĄSKI NA CIEPŁO

  • Skrzydełka z kurczaka szt. - 7,50 zł

  • Paszteciki z kapustą i grzybai szt.- 6,50 zł

  • Chrupiące fileciki z kurczaka w sezamie -11 zł

  • Mini szaszłyki z mięsem i papryką - 14 zł

  • CHRUPIĄCY BOCZEK - z serem i warzywami - 12 zł

  • GRZANKI  z suszonymi pomidorami i mozarellą 9 zł

  • ZIEMNIACZKI pieczone z sosem czosnkowym  - 8 zł

  • BRUSCHETTA z masłem ziołowym szt. – 7,00 zł

  • BRUSCHETTA z pastą z oliwek  szt.– 7,50 zł

  • BRUSCHETTA z pastą z fasoli szt.– 7,50 zł

  • BRUSCHETTA z pomidorami i bazylią szt. – 7,50 zł

 

 

 

ZUPY

  • KREM Z POMIDORÓW -  krem z pomidorów z bazylią - 12,00 zł

  • ŻUREK STAROPOLSKI z klopsikami z białej kiełbasy - 14,00 zł

  • BARSZCZ - czerwony barszcz  - 11,00zł

  • BARSZCZ Z MIĘSNYMI PIEROZKAMI - 14,50 zł

  • CHŁODNIK - chłodnik z warzywami  - 14,50 zł

  • SEROWA z grzankami ziołowymi  - 14 ZŁ

  • CEBULOWA  z grzankami na białym winie - 14,50 ZŁ

  • TOSKAŃSKA z mięsem mielonym, pieczarkami, kremem pomidorowym, warzywami i bazylią - 15,50 ZŁ

  • GULASZOWA  z chrupiącym wędzonym boczkiem - 17,00 ZŁ

  • WĘGIERSKA  z nutką imbiru, papryką, cukinią i mięsem wieprzowym - 17,50 zł

 

 

SAŁATY

  • CEZAR - świeże sałaty i chrupiące warzywa z kawałkami grillowanego kurczaka w sosie vinegrette – 14,00 zł

  • GRECKA - ser feta, świeże sałaty, pomidor, ogórek, papryka oraz zielone oliwki z sosem vinegrette – 14 zł

  • CAPRESE  - ser mozarella, świeże pomidor i bazylia w sosie balsamicznym –7,50 zł

  • SAŁATKA Z ŁOSOSIA Z KAPARAMI - 16,00 ZŁ

SAŁATKI

  • JARZYNOWA TRADYCYJNA  (120g ) - 10 ZŁ

  • Z WINOGRONEM I SEREM  (120g ) - 11 ZŁ

  • Z TUŃCZYKIEM  (120g ) - 12,50 ZŁ

  • Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  I ANANASEM (120g ) -14,50 ZŁ

  • MIX SURÓWEK SEZONOWYCH - 8 ZŁ

DANIA GŁÓWNE

  • SCHABOWY  - 17,50 zł

  • KOTLET DE VOLAILLE   - 17,50 zł

  • PIERŚ Z KURCZAKA ZAWIJANA WĘDZONY BOCZEK - 17,50 ZŁ

  • ROLADKI WIEPRZOWE NADZIEWANE SZPINAKIEM   - 17,50 ZŁ

  • ZRAZ WIEPRZOWY   - 17,50 ZŁ

  • GRILLOWANY FILET Z KURCZAKA W KREMIE PAPRYKOWYM  - 17,50

  • PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA SUSZONYMI POMIDORAMI   - 17,50 ZŁ

  • PIERŚ Z KURCZAKA NADZIEWANA Z PASTĄ Z OLIWEK   - 17,50 ZŁ

  • PIERŚ Z KURCZAKA NADZIEWANA FETĄ I PAPRYKĄ - 17,50 ZŁ

  • ŻEBERKA PIECZONE NA MIODZIE - 19,50 ZŁ

  • PIECZONE SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA - 7,50 zł

  • KARKÓWKA W SOSIE CHRZANOWYM - 19,50 ZŁ

  • ZIEMNIACZKI PIECZONE    - 8 ZŁ

  • ZIEMNIAKI GOTOWANE   - 7,50 ZŁ

  • FRYTKI   - 9,50 ZŁ

  • KLUSKI ŚLASKIE - 9,00 ZŁ

  • KOPYTKA - 9 ZŁ

  • PURE ZIEMNIACZANE   - 8,50 ZŁ

MAKARONY

  • CARBONARA - Klasyczne makaron na białym śmietanowym sosie, podane z wędzonym boczkiem i cebulą, posypane świeżo tartym parmezanem – 14 zł

  • SPINACI - Makaron ze szpinakiem i pleśniowymi serami w towarzystwie  śmietanowego sosu i świeżo tartego parmezanu.  -18 zł

  • BOLOGNESE - Makaron z sosem pomidorowym i mielonym mięsem z nutą świeżo tartego parmezanu – 16 zł

  • PENNE Z PIECZARKAMI - Makaron z kurczakiem w sosie pieczarkowym  -16 zł  

  • PENNE Z SUSZONYMI POMIDORAMI - Penne z suszonymi pomidorami i oliwkami  – 18 zł

  • PENNE POMODIRO - Makaron w sosie pomidorowym z dodatkiem parmezanu - 12 zł

  • TAGLIATELLE CON FUNGHI - Makaron z grzybami, kurczakiem i szpinakiem w sosie śmietanowym - 20 zł

                                                                                       

RYBY                                                                                      

  • GRILLOWANY ŁOSOŚ Z SOSEM KOPERKOWYM   - 19 ZŁ

  • Pstrąg nadziewany karmelizowanym na maśle porem , pieczony w białym winie, posypany płatkami migdałów 1 szt - 35 zł

  • DORADA pieczona , nadziewana cytryną i masłem ziołowym, podana z musem szparagowym 1 szt - 35 zł

  • DORSZ pieczony na maśle polany gorącym kremem chrzanowym - 35 zł

  • ŁOSOŚ  w sosie cytrynowym - 19 zł

DESERY

  • CIASTO CZEKOLADOWE  - 12,00 zł

  • SZARLOTKA Z LODAMI - 18 ZŁ

  • KARMELIZOWANA POMARAŃCZA z miodem o orzechami , posypana płatkami migdałów z sosem czekoladowym - 18 zł

  • JABŁKO KARMELIZOWANE na miodzie i maśle , podawane na gorąco ze szczyptą cynamonu - 18 zł

  • BANAN PIECZONY  na maśle polany sosem czekoladowym - 18 zł

  • GRUSZKA GOTOWANA NA CZERWONYM WINIE podawana z lodami i sosem czekoladowym - 18 zł

  • SERNIK - 13,00 ZŁ

  • JABŁECZNIK - 13,00 ZŁ

  • PIECZONE JABŁKA Z BUDYNIEM I RODZYNKAMI - 12 ZŁ

  • MINI TARTA: z owocami sezonowymi LUB z jabłkiem - 7  zł

  • Lody z wyrazistym sosem czekoladowym – 15 zł

  • Lody na gorących malinach – 17 zł

  • Deser PANNA COTTA  z sosem malinowym - 18 zł

  • Deser TIRAMISU - 18 zł