"RESTAURACJA NA PITRZE" RESTAURACJA NA PITRZE "RESTAURACJA NA PITRZE" RESTAURACJA NA PITRZE
  •  

  •                                                                             strona gwna       menu       oferta      galeria     kontakt          

 

PRZYSTAWKI

  • led w mietanie z jabuszkiem , szt. - 6,50 z

  • Koreczki ledziowe w 3 rnych smakach , szt. - 3,50 z

  • Paszteciki z ryb wdzon z ryb wdzon, szt. - 6,50 z

  • ososiowe kule nadziewane musem chrzanowym i rucol, szt.- 5, 50 z

  • Klopsiki rybne w aromatycznej zalewie, podawane z chrupicym pieczywem, szt. - 2,50 z

  • Tatar z ososia  z pieczywem czosnkowym - 14 z

  • Rolada szpinakowa nadziewana musem chrzanowym i wdzonym ososiem - szt. - 7,50 z, (caa – 13 porcji 75 z)

  • led pieczony, po kaszubsku w zalewie, szt. – 6,50 z

  • Ryba po grecku, szt. – 7 z

  • Szynka po rusku w galarecie – 6,50 z

  • Ryba w zalewie po kaszubski, szt. - 8,50 z

  • Szynka ze szparagami i musem chrzanowym w galarecie , szt. – 6,50 z

  • Karp pieczony w galarecie, szt. – 7,50 z

  • Dorsz w galarecie, szt.- 8,50 z

  • oso w galarecie, szt. – 13,50 z

  • Babeczka ziemniaczana z past chrzanow i wdzonym ososiem - szt. - 6,50 z

  • Tatar z ososia z ogrkiem i cebulk, szt.  – 13 z

  • Tatar woowy, szt. – 14 z

  • Rolada z kurczaka z suszonliwk zawinita w wdzony boczek, szt. – 11,50 z

  • Piramidka z kurczaka faszerowana szpinakiem w galarecie, szt.  - 11,50 z

  • Mini tarta nadziewana musem z wtrbki z dodatkiem grillowanej liwki, szt. - 6 z

  • Schab nadziewany szpinakiem, morel, suszonliwk, szt. - 6,50 Z

  • Pasztet pieczony z urawin i klarowanym masem z migdaami, szt. – 6,50 z (cay ok. 800g. 39,90 z)

  • Mufinki - paszteciki drobiowe  z urawin i kolorowym pieprzem, szt. – 7z

 

 

ZUPY

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem, 1 L.–12,50 z

  • Barszcz z uszkami , 1 L.  - 14,50 z

  • Barszcz z kodunami, 1 L. –19,50 z

  • Zupa grzybowa z kluseczkami zioowymi , 1 L. - 19,50 z

  • Zupa z suszonych owocw na mietanie , 1 L. - 19,50 z

  • Zupa rybna, 1 L.  - 24,50 z

  • urek z klopsikami z biaaj kiebasy, 1 L.  – 19,50 z

 

 

 

DANIA GWNE

  • Dorsz zapiekany w kremie chrzanowym, szt. - 16,50 z

  • Mintaj pieczony w sosie migdaowo – cytrynowym, szt.- 14,50 z

  • Tilapia w kremie szpinakowym, szt. - 16,50 z

  • Karp pieczony na male, szt. - 14,50 z

  • Karkwka nadziewana suszonliwk, szt.  – 14,50 z

  • Filet z kurczaka nadziewany suszon morel, szt. – 14,50 z

  • Udziec faszerowany kapust i grzybami, szt.- 12, 50 z

 

 

 PIEROGI

  • Pierogi z kapust i grzybami , 1 kg. - 19,90 z

  • Pierogi z makiem i bakaliami , , 1 kg. – 24,50 z

  • Uszka z kapust i grzybami, , 1 kg.  – 24,50 z

  • Koduny z misem, , 1 kg.  – 26,50 z

 

CIASTA

  • Rolada makowa z bakaliami , szt.- 9,50 z, 1 kg – 29,50 z

  • Sernik czekoladowy - 9,50 z, 1 kg – 29,50 z

  • Sernik z brzoskwini - 9,50 z, 1 kg – 29,50 z

  • Szarlotka - 7,50 z, 1 kg – 25,50 z