"RESTAURACJA NA PIÊTRZE" RESTAURACJA NA PIÊTRZE "RESTAURACJA NA PIÊTRZE" RESTAURACJA NA PIÊTRZE
  •  

  •                                                                             strona g³ówna       menu       oferta      galeria     kontakt          

 

PRZYSTAWKI

  • ¦led¼ w mietanie z jab³uszkiem , szt. - 6,50 z³

  • Koreczki ledziowe w 3 ró¿nych smakach , szt. - 3,50 z³

  • Paszteciki z ryb± wêdzon± z ryb± wêdzon±, szt. - 6,50 z³

  • £ososiowe kule nadziewane musem chrzanowym i rucol±, szt.- 5, 50 z³

  • Klopsiki rybne w aromatycznej zalewie, podawane z chrupi±cym pieczywem, szt. - 2,50 z³

  • Tatar z ³ososia  z pieczywem czosnkowym - 14 z³

  • Rolada szpinakowa nadziewana musem chrzanowym i wêdzonym ³ososiem - szt. - 7,50 z³, (ca³a – 13 porcji 75 z³)

  • ¦led¼ pieczony, po kaszubsku w zalewie, szt. – 6,50 z³

  • Ryba po grecku, szt. – 7 z³

  • Szynka po rusku w galarecie – 6,50 z³

  • Ryba w zalewie po kaszubski, szt. - 8,50 z³

  • Szynka ze szparagami i musem chrzanowym w galarecie , szt. – 6,50 z³

  • Karp pieczony w galarecie, szt. – 7,50 z³

  • Dorsz w galarecie, szt.- 8,50 z³

  • £oso w galarecie, szt. – 13,50 z³

  • Babeczka ziemniaczana z past± chrzanow± i wêdzonym ³ososiem - szt. - 6,50 z³

  • Tatar z ³ososia z ogórkiem i cebulk±, szt.  – 13 z³

  • Tatar wo³owy, szt. – 14 z³

  • Rolada z kurczaka z suszon±¶liwk± zawiniêta w wêdzony boczek, szt. – 11,50 z³

  • Piramidka z kurczaka faszerowana szpinakiem w galarecie, szt.  - 11,50 z³

  • Mini tarta nadziewana musem z w±tróbki z dodatkiem grillowanej liwki, szt. - 6 z³

  • Schab nadziewany szpinakiem, morel±, suszon±¶liwk±, szt. - 6,50 Z£

  • Pasztet pieczony z ¿urawin± i klarowanym mas³em z migda³ami, szt. – 6,50 z³ (ca³y ok. 800g. 39,90 z³)

  • Mufinki - paszteciki drobiowe  z ¿urawin± i kolorowym pieprzem, szt. – 7z³

 

 

ZUPY

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem, 1 L.–12,50 z³

  • Barszcz z uszkami , 1 L.  - 14,50 z³

  • Barszcz z ko³dunami, 1 L. –19,50 z³

  • Zupa grzybowa z kluseczkami zio³owymi , 1 L. - 19,50 z³

  • Zupa z suszonych owoców na mietanie , 1 L. - 19,50 z³

  • Zupa rybna, 1 L.  - 24,50 z³

  • ¯urek z klopsikami z bia³aj kie³basy, 1 L.  – 19,50 z³

 

 

 

DANIA G£ÓWNE

  • Dorsz zapiekany w kremie chrzanowym, szt. - 16,50 z³

  • Mintaj pieczony w sosie migda³owo – cytrynowym, szt.- 14,50 z³

  • Tilapia w kremie szpinakowym, szt. - 16,50 z³

  • Karp pieczony na male, szt. - 14,50 z³

  • Karkówka nadziewana suszon±¶liwk±, szt.  – 14,50 z³

  • Filet z kurczaka nadziewany suszon± morel±, szt. – 14,50 z³

  • Udziec faszerowany kapust± i grzybami, szt.- 12, 50 z

 

 

 PIEROGI

  • Pierogi z kapust± i grzybami , 1 kg. - 19,90 z³

  • Pierogi z makiem i bakaliami , , 1 kg. – 24,50 z³

  • Uszka z kapust± i grzybami, , 1 kg.  – 24,50 z³

  • Ko³duny z miêsem, , 1 kg.  – 26,50 z³

 

CIASTA

  • Rolada makowa z bakaliami , szt.- 9,50 z³, 1 kg – 29,50 z³

  • Sernik czekoladowy - 9,50 z³, 1 kg – 29,50 z³

  • Sernik z brzoskwini± - 9,50 z³, 1 kg – 29,50 z³

  • Szarlotka - 7,50 z³, 1 kg – 25,50 z³