"RESTAURACJA NA PIŹTRZE" RESTAURACJA NA PIŹTRZE "RESTAURACJA NA PIŹTRZE" RESTAURACJA NA PIŹTRZE
  •  

  •                                                                             strona g³ówna       menu       oferta      galeria     kontakt          

 

PRZYSTAWKI

  • ¦led¼ w mietanie z jab³uszkiem , szt. - 11,50 z³

  • Koreczki ledziowe w 3 róænych smakach , szt. - 5,50 z³

  • Paszteciki z ryb± wźdzon±, szt. - 9,50 z³

  • £ososiowe kule nadziewane musem chrzanowym i rucol±, szt.- 7,50 z³

  • Klopsiki rybne w aromatycznej zalewie, podawane z chrupi±cym pieczywem, szt. - 9,50 z³

  • Tatar z ³ososia  z pieczywem czosnkowym - 25 z³

  • ¦led¼ pieczony, po kaszubsku w zalewie, szt. – 11,50 z³

  • Ryba po grecku, szt. – 14 z³

  • Szynka po rusku w galarecie – 11,50 z³

  • Ryba w zalewie po kaszubski, szt. - 14,50 z³

  • Szynka ze szparagami i musem chrzanowym w galarecie , szt. – 9 z³

  • Karp pieczony w galarecie, porcja – 14,50 z³

  • Dorsz w galarecie, porcja.- 18,50 z³

  • £oso w galarecie, porcja. – 19,50 z³

  • Tatar z ³ososia z ogórkiem i cebulk±, szt.  – 25 z³

  • Tatar wo³owy, szt. – 25 z³

  • Rolada z kurczaka z suszon± ¶liwk± zawiniźta w wźdzony boczek, szt. – 14 z³

  • Mini tarta nadziewana musem z w±tróbki z dodatkiem grillowanej liwki, szt. - 9 z³

  • Schab nadziewany szpinakiem, morel±, suszon±¶liwk±, szt. - 14 Z£

  • Pasztet pieczony z æurawin± i klarowanym mas³em z migda³ami, porcja. – 11,50 z³

  • Mufinki - paszteciki drobiowe  z æurawin± i kolorowym pieprzem, szt. – 9z³

 

 

ZUPY

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem, –12,50 z³

  • Barszcz z uszkami  - 12,50 z³

  • Barszcz z ko³dunami. –14,50 z³

  • Zupa grzybowa z kluseczkami zio³owymi - 14,50 z³

  • Zupa z suszonych owoców na mietanie - 14,50 z³

  • Zupa rybna - 18,50 z³

  • Æurek z klopsikami z bia³aj kie³basy  – 14,50 z³

 

 

 

DANIA G£ÓWNE

  • Dorsz zapiekany w kremie chrzanowym, szt. - 26,50 z³

  • Mintaj pieczony w sosie migda³owo – cytrynowym, szt.- 14,50 z³

  • Tilapia w kremie szpinakowym, szt. - 14,50 z³

  • Karp pieczony na male, szt. - 14,50 z³

  • Karkówka nadziewana suszon± ¶liwk±, szt.  – 14,50 z³

  • Filet z kurczaka nadziewany suszon± morel±, szt. – 24,50 z³

  • Udziec faszerowany kapust± i grzybami, szt.- 22, 50 z

 

 

 PIEROGI

  • Pierogi z kapust± i grzybami. - 23,90 z³

  • Pierogi z makiem i bakaliami. – 24,50 z³

  • Uszka z kapust± i grzybami,  – 24,50 z³

  • Ko³duny z miźsem,   26,50 z³

 

CIASTA

  • Rolada makowa z bakaliami , szt.- 12,50 z³

  • Sernik z brzoskwini± - 12,50 z³,

  • Szarlotka - 12,50 z³